Bebek Bakımı Nasıl Yapılır?

bebek bakımı, bebek bakımı yapma, yeni doğan bebek bakımı

Bebek daha dünyaya gelmeden hazırlıkları başlar. bu hazırlık aşaması dünyanın en güzel zevkidir. Onun rahat etmesi için tüm hazırlıklar tamamlanır. Giyeceği kıyafetten yatacağı yatağa kadar, banyo takımından hatta oyuncağına kadar her ihtiyaç tamamlanır. Ve artık kucağınıza alacağını o muhteşem gün gelmiştir. Kucağınıza aldığınız andan itibaren bebeğin bakımı anne karnından sonra dünyada da başlamıştır.bebek bakımı, bebek bakımı yapma, yeni doğan bebek bakımı

Bebek eve geldikten sonra hemen yıkanabilir. Bebeğinizin ilk banyosu hem sizin için hem de bebeğiniz için oldukça heyecanlı bir andır. Anne olarak soğukkanlılığınızı koruyarak bebeğinizi ilk olarak yıkama başladığınızın tadını çıkartın.  Sıcaklığı belirlenmiş ortamda su sıcaklığı da ayarlanmalı ve bebeğin ilk banyosu yaptırılmalıdır. Tüm bunları yaparken bebeğinizle konuşabilir hatta yanınızda birisi varsa arada ellerinden tutmanız da kendisini güvende hissetmesine neden olur. Ayrıca bebeğin başında konak varsa banyo yaptırmadan önce başına biraz zeytinyağı sürüp bekletin ve sonra banyo yaptırın. Her duş aldırmada konaklar kendiliğinden gidecektir. Bebeğe alınan kıyafetler pamuklu ter çekme özelliği olan kıyafetler olmalıdır. Aynı zamanda ağzına kaçabilecek türde tüylü kumaşalar almaktan kaçının. Ayrıca bebeğe alınan tüm eşyaların yıkanması hatta ütülenmesi bebeğin dış etkenlerden olabilecek mikroplardan korunması için çok önemlidir. Bebeğin doğacağı iklime göre kıyafet seçimi yapmak çok doğru bir karar olur.

Yeni Doğan Bebeklerin Bakımı

Yeni doğan bebeklerin tırnakları genellikle uzun olur. Bebeğin yüzünü çizmemesi için bebeklere özel eldiven takılmalı ya da ilk tırnakları bebek tırnak makasları ile kesilmelidir.

Yeni doğan bebekler anne karnında sıcak bir ortamdan dünyaya geldikleri için bu geçişlerde bebeği sıcak tutmak onu daha iyi hissettirecektir. Oda ısısı 22 ya da 24 derece sıcaklıkta olması ideal sıcaklık olacaktır.

Yeni doğan bebekler sık sık acıkırlar. Bazen yarım saatte bir bazen de bir saatte bir acıkırlar. Ve 3 aya kadar kolik bir bebek değilse sürekli uyurlar. Bu sürede bebeğinizi sık sık emzirmeyi ihmal etmeyin. Uyumuş olsa dahi aç kalmamasına özen gösterin. Bu bebeğinizin büyümesi için hem de anneden ilk gelen sütü emmesi bağışıklığı için oldukça önemlidir. Anneden gelen ilk bir haftalık süt bebeğinizin bağışıklığını güçlendirecek hem de hastalıklardan koruması için doğal antibiyotik görevi görecek.

İlk Yorum Yapan Ol

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.


*