Bebeklerde Kulak İltihabı

bebeklerde kulak iltihabı oluşması, bebeklerde görülen kulak iltihabı, kulak iltihabı sebepleri

Kulak iltihabı rahatsızlığı, bebeklerde görülen en sık rahatsızlıklardan biridir. Bebeklerin dış dünyadan gelecek etkenlere yetişkinlerden daha açık ve korunmasız olması, bu tür rahatsızlıkların meydana gelmesinde birincil faktör teşkil etmektedir.bebeklerde kulak iltihabı oluşması, bebeklerde görülen kulak iltihabı, kulak iltihabı sebepleri

Bebeklerde kulak iltihabı, genellikle orta kulak iltihabı olarak görülmektedir. Bu hastalıkta bebeklerin orta kulağının boşluğunda sıvı dolması sonrasında alanın mikrop kapmasıyla meydana gelmektedir. Bu tür bir orta kulak iltihabı bebeklerde çoğunlukla 6 ay- 2 yaş arasında daha fazla görülmektedir.Bebeklerin bu yaş aralığında bağışıklık sistemleri tam anlamıyla gelişemez. Bu da bebekleri özellikle de üst solunum yollarında meydana gelebilecek rahatsızlıklara karşı savunmasız bırakır. Bebeklerde bu yaş aralığında boğaz ve orta kulaklarının arasında bulunan östaki isimli boru genellikle kısa ve yumuşak dokuludur. Bu durumda bebeklerin boğazlarında yer edinen mikrobun kulağa ulaşması zor değildir. Bu da sonrasında bebeklerde kulak iltihabını ortaya çıkarabilmektedir.

Kulak iltihabına yakalanan bebeklerde en sık görülen belirti, geceleri kendini gösteren kulak ağrısıdır. Uyku sorunu çeken ve huzursuz olan, şiddetli ağlama gösteren bebekler, bu rahatsızlıklarını bu şekilde açığa çıkarırlar. Kulağında ağrı bulunan bir bebek, kulağına dokunulduğunda tepki verir. Bu da hastalığın birincil göstergesidir.

Bir diğer hastalık belirtisi de kulakta akıntı, burunda tıkanıklık akıntı, ateş, öksürük, ishaldir. Bebeğiniz, bu belirtilerden bir veya bir kaçını gösteriyorsa, özellikle de sıkça kulağını çekiştiriyor ise, kulağına dokunulmasından hoşlanmıyorsa, işitme güçlüğü yaşıyor ise, en kısa sürede bir kulak burun ve boğaz uzmanına muayene edilmesi gerekmektedir. Kulak iltihapları, ciddiye alınması ve tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır. Bebeğinizin kulak iltihabı rahatsızlığı, tedavi edilmez ise, ilerleyen aşamalarda bebeğinizde kalıcı işitme kaybı ve kulak zarında düzelmesi zorlaşan hasarlar meydana gelebilir.

İlk Yorum Yapan Ol

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.


*