Gebeliğin 39. haftasında annenin yapması gerekenler nelerdir?

gebeliğin 39. haftası, gebeliğin sonuna doğru neler olur

– Bebeğinizi Emzirirseniz

Bebeğinizi emzirecekseniz, emzire-ceğiniz dönem için besin İhtiyaçlarınız konusunda düşünmeye başlamanız ge­rekir. Büyük bir olasılıkla bu dönemde yaklaşık 500 ekstra kalori almanız tav­siye edilecektir. Emziren bir anne, sütü­ne her gün 425 ila 700 kalori salgılar! Aldığınız ekstra kaloriler sağlığınızı korumanıza yardım edecektir. Bu kalo­riler besin değeri yüksek ve sağlıklı gı­dalardan alınmalıdır, hamilelik döne­minde yedikleriniz gibi. Ekmek, tahıl, makarna, pirinç grubundan 9 porsiyon ve süt ürünlerinden 3 porsiyon seçin. Meyve porsiyonunun sayısı 4, sebze porsiyonunun sayısı 5 olmalıdır. Diyeti­nizdeki protein miktarı emzirme döne­minde 240 gram olmalıdır. Yağlara, sıvı yağlara ve şekerlere özellikle dikkat edin; tüketiminizi 4 çay kaşığı ile sınır­layın.gebeliğin 39. haftası, gebeliğin sonuna doğru neler olur

Daha önceden bahsedildiği gibi sütü­nüze geçebileceği ve bebeğinizin mide­sini rahatsız edebileceği için bazı gıda­lardan sakınmak zorunda kalabilirsiniz. Çikolata, size gaz yapan gıdalar, örne­ğin Brüksel lahanası ve karnabahar, fazla baharatlı gıdalar ve sizi rahatsız eden diğer gıdalardan uzak durun. So­rularınız ve endişeleriniz varsa bu ko­nuyu doktorunuzla veya pediatrınızla konuşun.

Yediğiniz yemeklere ek olarak bol bol sıvı almanız gerekmektedir. Bebe­ğiniz için yeterli miktarda süt yapabil­mek ve susuz kalmamanız için her gün en az 2 litre sıvı almanız gerekir. Sıcak havalarda daha çok sıvıya ihtiyaç du­yarsınız.

Kafein içeren gıdalardan ve içeceklerden kaçının, çünkü kafein diüretik olarak rol alabilir. Ayrıca sütünüz aracılığıyla bebeğinize geçebilir. Kafein kan dolaşımınızdan 3 ila 5 saat içinde çıkmasına rağmen bir bebeğin kan dolaşımında 96 saat süreyle kala­bilir!

Kalsiyum alımınıza dikkat edin. Eğer bebeğinizi emziriyorsanızz bu önem taşır. Doktorunuza ne tür bir vi­tamin desteği almanız gerektiğini sora­bilirsiniz. Bazı anneler emzirdikleri sürece doğum öncesi vitaminini alma­ya devam ederler.

– Bebeğinizi Biberonla Beslerseniz

Bebeğinizi biberonla besleseniz bile, hamilelikte olduğu gibi besin değeri yük­sek olan bir beslenme planına uymanız önemlidir. Kompleks karbonhidratlar açısından zengin gıdalar yemeye devam edin, örneğin tahıl ürünleri, meyve ve sebzeler. Yağsız et, tavuk ve balık prote­in için iyi kaynaklardır. Süt ürünleri için az yağlı veya pastörize ürünleri seçin.

Bebeğinizi biberonla beslerseniz, em­zirirken ihtiyaç duyacağınızdan daha az kalori almanız gerekir. Ama çabuk kilo verme umuduyla kalori alımınızı birden azaltmayın. Enerji seviyenizi yüksek tutmak için hâlâ iyi beslenmeniz gerek­mektedir. Aldığınız kalorilerin boş kalo­riler olmadığından emin olun.

İşte her gün yemeniz gereken gıdaların tür ve miktarlarından oluşan bir liste: Ek­mek, tahıl, makarna, pirinç grubundan 6 porsiyon ve 3 porsiyon meyve seçin. 3 porsiyon sebze yeyin. Süt ürünleri gru­bundan 2 porsiyon seçin. Her gün yakla­şık 180 gram protein alın. Tekrar yağla­ra, sıvı yağlara ve şekerlere dikkat etme­nizi öneriyoruz; bu tür gıda alımınızı, 3 çay kaşığı ile sınırlayın. Ayrıca sıvı alı­mınızı yüksek tutun

İlk Yorum Yapan Ol

Cevap Bırak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak.


*